Select Page

ERP

Goed werkende Legacy is waardevolle Heritage

15Y

Superhelden met Exact

Onze opdrachtgevers zijn al jaren geautomatiseerd en dat is waardevol: jaren van data, werkende processen en robuuste procesorganisatie zijn essentieel voor een goed werkende organisatie.


Een mooie Heritage.

Steeds vaker komen we verouderde processen tegen. De oorzaken zijn legio. Soms zijn er bij de oorspronkelijke implementatie verkeerde keuzes gemaakt of is er niet altijd gebruik gemaakt van de optimale mogelijkheden van automatisering.

Verandering in processen is ook een oorzaak. Heritage is bijzonder waardevol, behalve wanneer deze de wet van de remmende voorsprong in gang zet. Dan spreken we van Legacy.

Mark Vlasman, Sr. Consultant & founder Arvenza B.V.

Onze Oplossingen

De mogelijke problemen

bij Legacy

Niet altijd is een implementatie van andere software dé oplossing. Noch hebben andere pakketten hét antwoord op de Legacy-problemen van de organisatie. Sterker nog: de aanschaf van een ander pakket schept zo haar eigen uitdagingen.

De huidige situatie

Menselijke weerstand

Uitdagingen

  • Ingerichte processen zijn verouderd
  • De ERP-oplossing is niet optimaal ingericht
  • Er is geen bewustzijn op innovatie (toekomstige benodigde processen)
  • Door weerstand plaatsen gebruikers de huidige ERP oplossing in een kader van ‘onmogelijkheden’ en lijken andere software pakketten de heilige graal.

Wat ook de oorzaken zijn van de problemen van Legacy, het resultaat is altijd menselijke weerstand. De grootste valkuil voor organisaties in dit verband: door weerstand wordt het huidige ERP-pakket beschouwd in termen van problemen. Alternatieve ERP-pakketten worden beschouwd in termen van mogelijkheden.

  • Onvoldoende waardering voor de Heritage
  • Mogelijk verlies van data en werkende processen 
  • Lange implementatieperiode waardoor binnen de bestaande oplossing niet meer wordt geïnnoveerd 
  • Kans op verlies van opties die het huidige pakket biedt bij implementatie van een andere oplossing
  • Onvoldoende interne en externe beschikbaarheid van kennis en consultancy voor een succesvolle nieuwe implementatie.

Onze
Oplossingen

U

Analyse

We analyseren de onwerkbare processen. Wellicht zijn er innovaties die fitter-for-purpose zijn. Of beter future-proof. Dát gesprek is een eye-opener voor de organisatie. Zo wordt weerstand tegen de huidige systemen omgezet in stimulans. In plaats van remmende voorsprong werkt de wet van de stimulerende achterstand. En dat helpt het innovatieproces.

Teamwork

De inventarisatie is teamwork. Samen met een groep gebruikers, managers en beslissers van de opdrachtgever leggen we de problemen bloot. En waarderen we wat er wél goed loopt. Gezamenlijk maken we een projectplan.

Modulair opbouwen

EERP wordt ultra-modulair. Zo kunnen bijvoorbeeld Exact Globe en Synergy gekoppeld worden aan third party producten. (Scansys, Payt, TKB Trust-it creditmanagement, Loket.nl, Transsmart, BOXwise WMS etc). We kijken zo nodig buiten de scope van de Exact oplossing. Als blijkt dat implementatie van een nieuw of aanvullend systeem wenselijk is, gaan we die uitdaging zeker aan.

Bouwen en implementeren

Een oplossing is zo goed als haar implementatie. Die implementatie eindigt niet bij de automatisering van een proces. Deze loopt door in het interne communicatie- en opleidingstraject bij onze opdrachtgever. Samen met de opdrachtgever maken we intern communicatie- en opleidingsplan.

‘Het team van Arvenza is gelukkig wanneer de organisatie zelfstandig eigenaar is van haar innovatieproces. Wij kiezen er bewust voor om onderdeel te zijn van de innovatie bij de klant.’

Blijvend succes vraagt om doorlopende innovatie. Al tijdens de uitvoering van het projectplan begint de toekomst. Wij zijn de rotsen waarop onze klanten kunnen bouwen en blijven innoveren.  Arvenza: Rocks In Change.

Philipine Vinke, COO, Business Consultant

Contact

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident sunt in culpa qui officia deserunt.

+ 31 (85) 020 90 20

info@arvenza.nl

support@arvenza.nl

LinkedIn

Of stel je vraag hier